2017 a la YingYang

on

“Take it easy, don’t let the sound of your own wheels drive you crazy.” (The Eagles)

De allerlaatste dag van het jaar 2017 – de plezierige jaarwisselingen wensen, lijstjes en top 2000 vliegen me om de oren. Een mooie tijd, ik houd van oliebollen, lekker eten en drinken. Goede voornemens hoor ik wat minder om mij heen, we zouden wellicht met z’n allen meer kunnen streven om slechte gewoontes af te leren, automatismen, hersenspinsels. Weg ermee vandaag. En, hoewel ik niet (meer ;-)) het type ben die 80 euro betaalt voor een kaartje voor een slechte NYE party, zie ik de jaarwisseling wel als een moment van reflectie.

Sinds 2014 schrijf ik elk jaar een reflectie, en tot nu toe heb ik daar meer tijd voor gemaakt. Dit jaar merk ik dat tijd om na te denken mij ontbreekt – wat zegt dat over mijn jaar? Neem jij de tijd  om na te denken / te reflecteren?

Fragmenten uit 2017

  • Een jaar wat voor een groot deel in het teken stond van ‘ja‘ zeggen tegen (bijna) alles. En hoewel er veel berichten (en argumenten) te vinden zijn over waarom we vaker ‘nee’ kunnen zeggen, ben ik een ja-zegger. Door mijn overtollige gen met nieuwsgierigheid wil ik graag alles meemaken en ervaren. Kwam ik mezelf daarom ook dit jaar weer tegen? Ja. Misschien nog wel erger dan alle andere jaren ervoor en er waren diverse momenten waarop ik twijfelde of het goed is om zoveel ja te zeggen. Maar het past bij deze avonturier en de ervaringen helpen mij groeien en beter te leren beslissen waartegen ja te zeggen.

IMG_20170821_195738_418

  • Een jaar waarin ik mezelf heb getrakteerd op de luxe om wekelijks mooie bloemen in huis te halen, omdat het kan en ik er echt vrolijk van word.

Flowers

  • Een jaar waarin ik lekker aan het hardlopen ben geweest, zowel korte afstanden als halve marathons maar ook geleerd heb dat je niet op alle aspecten altijd kan vlammen. Ik kwam erachter dat het in hoogtijdagen op werk, sociaal leven, vrijwilligerswerk, je niet op alle aspecten kan toppen, gewoon een goede wandeling / buiten zijn mag dan ook en wauw: wat is de natuur gewoon kei mooi en rustgevend.

Blog

  • Een jaar waarin ik écht geleerd heb om me minder druk te maken wat anderen mensen vinden (YES).
  • Een jaar waarin ik niet alleen privé, maar ook zakelijk veel geleerd heb en gegroeid ben. Ik geniet ervan om naar mijn werk te gaan, om te groeien als persoon, kansen te krijgen en deze te pakken. Steeds beter ervaren waar je krachten liggen en waar je energie van krijgt geven een goed gevoel. Ik heb voor het eerst meegedaan aan een internationale hackathon, mijn passie voor presenteren weer meer opgepakt, doe mee aan de landelijke verkiezing om Young Sales Professional van Nederland te worden en bovenal te blijven leren, elke dag een beetje beter te doen dan de dag ervoor.

Hackathon

2018 – trust the timing of your life
Terugkijkend zo op de scherven van 2017 realiseer ik me dat ik niet altijd hard heb gelopen, maar wel heb gerend voor veel dingen, nieuwe dingen. Ik heb minder tijd gemaakt om te reflecteren tussendoor, doordat er tussendoor ook weer nieuwe dingen om de hoek kwamen kijken die ik wilde ondernemen. Het blijft een ‘YingYang strijd’: balans versus onrust, avontuur versus rustige basis. Ik ben niet het type ‘watje’, durf dingen op te pakken, ja te zeggen, dingen anders te doen. Ja ik heb wel moed. Dingen doen die ik nog niet zo goed kan, die ik eng vind, ik doe het allemaal en wil dat ook allemaal doen.

Alleen, heel eerlijk: het is best eng soms om niet zeker te weten of alles gaat lukken. In werkelijkheid ga je eerst negen keer op je bek in plaats van die ene keer die je bedacht had.

Gun jij jezelf die ruimte om te falen? Om ‘op je bek’ te gaan?

Blog01

Ik vind dat best lastig, en weet van mezelf dat ik soms dingen niet doe uit angst. Ik gun mezelf niet zo snel het ‘ongemak van de twijfel’. Terwijl dat misschien helemaal niet zo erg is. Belangrijke les voor mij. Een andere belangrijke les zo terugkijkend, is dat het niet erg is om niet precies te weten wat je ‘droom’ is of ‘doel’, maar een stukje een kant op bewegen die als de juiste voelt kan nooit kwaad. Dingen niet doen uit angst, twijfel, zijn onderdeel van een mechanisme wat we allemaal hebben en waar we allemaal vaak naar luisteren. Ik denk dat het belangrijk is om dus te blijven kiezen voor enge dingen, misschien nog wel iets meer dan ik al doe. Met een risico op falen, op een keuze die misschien minder handig is, maar hé, een harde landing overleef ik wel.

Hoe was jouw jaar? Ik wens je een knallend uiteinde van 2017, op naar een avontuurlijk 2018: trust the timing of your life! Keep smiling! 

IMG_20170513_193615_760

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s