Does it suit you? ;-) 6 dingen die we van Harvey Specter kunnen leren!

Vroeger keek ik veel films, de laatste jaren kijk ik meer series: ze zijn verslavend en de personages die beschreven worden zijn (soms) zo boeiend. Ze ontwikkelen zich, maken van alles mee en kunnen je ook dingen leren. Je hebt vast wel eens van de serie ‘Suits’ gehoord of hem zelf gezien. Het is vooral een vermakelijke serie vind ik, leuk om naar te kijken, maar in zekere zin ook leerzaam. Harvey Specter is een advocaat, bekend als de ‘best closer in New York City.’ Met zijn talenten en capaciteit om ‘out of the box’ te denken laat hij zien dat er grote successen mogelijk zijn. Het is nu de tijd van de lijstjes en daarom hieronder 6 dingen die we naar mijn idee kunnen leren van Harvey Specter. Een fijne opsteker / reminder in hoe we succesvol kunnen zijn. They do suit me. 

Havery_05

You will live a dull and boring life if you do not take risks.

Wanneer je niet bereid bent om van de gebaande paden af te wijken, de regels iets om te buigen, dan gaat dat een groot nadeel zijn. Wanneer we altijd alle regels volgen zoals ze zijn, zal onze competitie ons inhalen. Een gecalculeerd risico nemen is daarmee een cruciale factor in iemands succes. Het is noodzakelijk, brengt adrenaline in je leven en uiteraard moet je dit doen wanneer je de consequenties goed hebt overdacht.

Harvey_0

Adjust your strategy based on observations of people’s emotional reactions to certain points.

We vertrouwen vaak op logica en argumentatie wanneer we beslissingen maken. Dat moet ook, maar het is extreem belangrijk om ook empathisch te kunnen denken, voelen en beslissen en goed op te letten op hoe mensen reageren, wat ze beweegt. Vertrouw dus ook op je gevoel bij het maken van beslissingen.

Know your competition inside and out.

Winnaars hebben geen excuses en zijn altijd bezig om te achterhalen wat anderen bezig houdt. Om echt succesvol te zijn in wat je doet, is het dus belangrijk om elke dag bezig met wat je competitie doet en wat hen bezig houdt. Zorg dat je weet wat er speelt en haak daarop in.

Havey_03

Don’t announce the problem; fix it.

De maatschappij verandert snel, technologie verandert snel en tijd is nooit aan onze kant. Onderweg komen er allerlei problemen op de weg, maar niemand heeft tijd of zit te wachten op geklaag over deze problemen. Leer zelf om je problemen op te lossen, om ze om te denken en oplossingen aan te dragen, in plaats van je tijd te besteden om je problemen uit te leggen aan anderen mensen zoals je baas. Dus: ‘When you’re backed against the wall, break the goddamn thing down.’

You’re never going to win big if you only look to minimize your losses.

Harvey_04

Jij, ik of iets wordt nooit een succes als we rustig zitten en dingen laten gebeuren. Wanneer er kansen zijn, grijp ze zover mogelijk. Niet met doel om ‘break-even’ te draaien, of voor een tweede plek, maar er voor de volle 100% voor gaan. Groot denken in plaats van in kleine verliezen. Het glas is dus altijd half vol, nooit half leeg!

Don’t have dreams, have goals.

Om succesvol te zijn is het nuttiger om kleine doelen te stellen elke dag en die te volbrengen, dan eindeloos dromen over 5 jaar. Kleine doelen die bijdragen aan een groter doel houden je gemotiveerd, en helpen je om je droom te bewerkstelligen. Zet die doelen dus voor jezelf, en werk daar naartoe.

Harvey_01

Dit zijn een paar voorbeelden, maar er zijn nog veel meer lessen te leren, dus mocht je Suits nog niet gezien hebben – gratis tip voor de feestdagen en opsteker om succesvol gelukkig te zijn!

Keep up the hard work, want, nog één quote van Harvey dan:

The only time success comes before work is in the dictionary.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s