Over mij… en yin-yang

Welkom op deze blog yin en yang, ook wel mijn bijnaam ‘yINGyang’. Verhalen over het streven naar succesvol gelukkig zijn, zoektochten naar de zin en onzin van het leven, keuzestress, twijfels et cetera…Welkom, op deze blog met allerlei verhalen over wat mij als verwonderende inmiddels dertiger bezig houdt.

Het begin…
In 2011 ben ik deze blog gestart, toen onder het mom van ‘laat ik eens blogs gaan delen over dingen waarvan ik denk dat young professionals ze herkenbaar vinden’. Nu, anno 2019, merk ik dat de blogs die ik door de jaren heen geschreven heb anders zijn geworden. Logisch, ik ben ouder geworden, heb ervaring op gedaan in zowel diverse werk als privé situaties en denk soms dat ik wijzer ben geworden. Natuurlijk heb ik ook wat meer ervaring in schrijven.

Maar, wat blijft is de lijn van blogs die herkenbaar zijn voor mensen, blogs met adviezen en inspiratie, blogs over keuzes. De rode draad? Die heeft te maken met yin yang. Een vriendin van mij noemt mij altijd ‘Yin Yang’, niet zonder reden: de ene keer wil ik dit, de andere keer dat. Komt misschien vermoeiend over (en dat is het soms ook wel), maar toch (en ook volgens het yin yang principe), zijn mijn gedachten en keuzes niet altijd heel erge tegenstellingen ten opzichte van elkaar, maar juist ook complementair. Het Yin-yang symbool is van oudsher de Chinese voorstelling van de ‘kosmische dualiteit, waarbij yin vrouwelijkheid (aarde, koude, het noorden, vochtigheid) symboliseert en yang mannelijkheid (hemel, warmte, het zuiden, droogte). Zaken die op het eerste gezicht misschien helemaal elkaars tegenovergestelde lijken, maar elkaar juist ook aanvullen in vele opzichten.

Dit soort van verbinden vind ik boeiend en komt in al mijn blogs terug. Ik hoop dat je als lezer inspiratie vindt in mijn gedachten, worstelingen, bedenksels, ervaringen en adviezen.

Veel leesplezier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s