Weekend randup: van de oerknal tot de juiste koalifications tot ‘cigarette duet’

on

Uit de poll over wie zijn of haar telefoon gebruikt op de wc bleek dat 50% van de stemmers de smartphone daadwerkelijk gebruikt op de wc, waarbij 20% aangeeft de telefoon nooit mee te nemen en/of te gebruiken. Het lijkt er dus op dat het onderzoek uit Engeland ook in Nederland van toepassing is: we zijn allemaal behoorlijk verslaafd aan de telefoon wanneer ongeveer de helft hem meeneemt naar de wc. Toegegeven, het is wel handig even snel een appje terugsturen vanaf de wc, kun je daarna weer verder met je andere taken *knipoog*. Dit is natuurlijk een kleinschalig onderzoekje wat door sommige mensen ook wel weer als nutteloos bestempeld wordt, maar toch, nutteloos onderzoek bestaat niet; zie een vorige blog: https://ingejentink.wordpress.com/2012/01/27/i-always-wonder-why-over-mannen-in-boxers-en-andere-nutteloze-onderzoeken/.

Afgelopen donderdag was het Hemelvaart en zond De Wereld Draait Door voor het eerst hun ‘University College’ uit, over het ontstaan van de aarde en het universum. Heb het later terug gekeken (Hemelvaart is zo’n dag waarop iedereen vrij is en het dus weer een reden is voor een extra feestje) en ik kan stellen; vond het erg boeiend! 90% van het universum is nog onbekend vertelde de beste man (Robbert Dijkgraaf) en eigenlijk zijn we allemaal gemaakt van sterrenstof. Klinkt toch wel bijzonder? Voelde me redelijk nietig na het kijken van het college, maar het is de moeite waard even terug te kijken: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1252017

13.7 miljard jaar sinds de Oerknal is geweest weet ik nu en anno mei 2012 voel ik me als starter behoorlijk nietig in het veld van vacatures en kansen. Je zou ergens toch denken dat het niet heel moeilijk moet zijn: net afgestudeerd, flexibel (ik wil overal heen/mij overal vestigen), breed geïnteresseerd, communicatief vaardig, leergierig etc etc. Kan nog wel even doorgaan met alle punten die ik de afgelopen weken heb benadrukt in mijn cv en in motivatiebrieven. Kwalificaties, ik heb ze; maar toch ook weer niet blijkt. Want er is één ding wat ontzettend hard ontbreekt op mijn cv en dat is het vaak geziene woord in vacatures: werkervaring. Vanuit werkgevers perspectief snap ik ook dat zij eerder iemand aannemen met jaren ervaring in het veld, maar door de jongere generatie geen kans te geven wordt het voor ons ook lastig deze ervaring op te doen. Voel me dus enigszins als deze schattige ‘beer’…

Wanneer je gaat googlen op tips om te solliciteren en dergelijk zie je overal ook wel staan: blijf positief! Erg grappig aan de ene kant, maar ook zeker waar. Als rasechte optimist blijf ik optimistisch, zo nu en dan komen er leuke vacatures voorbij en er hoeft maar een slimme en leuke werkgever tussen te zitten die denkt: haar wil ik een kans geven!

Over kansen gesproken, het volgende liedje viel mij enige weken geleden al op: The Cigarette Duet.

Een beetje een apart nummer wel, maar vond hem wel leuk. Verder geen aandacht besteed aan de clip en in mijn playlist opgeslagen (niet heel erg visueel ingesteld). Nu zag ik dit weekend toevallig dat er op het einde van het nummer nog een tekst staat: ‘In 2010, over 420 couples in New Zealand split due to problems associated with cigarette smoking’. Interessant, omdat dit dus niet focust op de gevaren voor gezondheid door roken, maar juist op gevaren voor een relatie. Vond het bijzonder, vooral omdat wanneer je de clip goed gaat kijken, het een hilarische dialoog is tussen een stel, maar wel met een serieuze boodschap op het einde: pas op, roken kan je relatie kapot maken (naast je longen). Vind het wel een soort van kans om op in te spelen in de voorlichting om mensen van het roken af te helpen, naast de focus op het belang van je gezondheid hebben relaties natuurlijk ook een hoge prioriteit voor mensen.

Toevallig weet ik dat een vriendinnetje van mij nu stopt met roken, voor zichzelf maar dit zal ook zeker te maken hebben met haar vriend die dit alles behalve relaxed vindt. Daarnaast stopt mijn moeders lover met roken, allemaal in eerste instantie wel voor hun eigen gezondheid, maar de druk van hun partners speelt zeker een rol. Wat dat betreft liggen er genoeg kansen om aan te grijpen in communicatie- en marketingwereld.

One way or another, ik ben blij dat ik niet hoef te stoppen met roken (omdat ik simpelweg niet rook), mijn telefoon kan ik blijven gebruiken op het toilet (zo raar is het blijkbaar ook weer niet) en optimistisch ben en dus hard blijf zoeken naar een uitdagende (internationale) baan. One way or another, het zal wel los lopen; en blijven relativeren is een topsport “so remember every time you’re feeling small and insecure, how amazingly unlikely is your birth”:

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marissa schreef:

  haha heel herkenbaar weer!

 2. Biesje88 schreef:

  Heel herkenbaar weer inderdaad! Optimistisch blijven, zal dat ook onder ervaring geschaard kunnen worden? 😉
  Nu nog nieuwsgieriger geworden naar de uitzending van DWDD, ik heb het nog niet teruggezien maar ga dat zeker doen!

  1. Inge schreef:

   Haha, van mij mag optimistisch blijven ook onder ervaring gaan vallen 😉 Uitzending was erg leuk, van mij mogen ze vaker dit soort colleges gaan geven. Zeker terugkijken idd 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s