Men-in-pyjama-blog

Vorige week was ik met een vriendinnetje in een melige bui (de zoveelste melige maandag) en kwamen wij tot een soort van conclusie dat vrouwen meestal een pyjama dragen in bed en mannen toch meestal niet…. Nutteloze stelling om over te discussiëren denk je misschien, maar stel je even voor: twee meiden die in bed liggen en vervolgens elke man (leuk en niet leuk, dates en geen dates, popsterren en ‘normale’ jongens ) nagaan en zich bedenken of deze nou een pyjama zullen dragen of niet.. Zorgt toch voor hilarische taferelen en nog veel belangrijker, de vraag of er nou meer mannen slapen met pyjama of zonder pyjama. Ligt dit aan ons vrouwen, hebben wij het nou eenmaal kouder? Of is dit gewoon bullshit en zijn er ook veel mannen die een pyjama aan hebben in de winter? Prangende vragen die een antwoord nodig hebben! Eerst maar even terug naar de geschiedenis..

Van oudsher werden pyjama’s gedragen omdat woningen en bedlinnen nog niet zo warm waren als tegenwoordig. Anno 2012 dragen steeds minder mensen een pyjama. En, omdat ik van nutteloze wetenswaardigheden hou, wist je dat een pyjama met korte broek een ‘shortama’ genoemd wordt?

Wikipedia kent de volgende definitie toe aan een ‘pyjama’: Een pyjama is een kledingstuk voor de nacht en wordt gedragen tijdens bedtijd. Het is (onder normale omstandigheden) niet gebruikelijk een pyjama overdag te dragen, behalve ’s avonds en ’s ochtends in de eigen familiekring. De pyjama heeft de status van privékleding.

Uit een poll onder 134 mannen blijkt het volgende:

Het merendeel van de mannen zou volgens deze poll dus of naakt slapen of in boxer… Wij hadden zelf dit vermoeden al wel, maar toch: is dat niet superkoud in de winter? Misschien is dit hetzelfde als het fenomeen dat vrouwen vaker Uggs dragen dan mannen en mannen deze (in het algemeen) lelijk vinden, maar dat vrouwen ze weer lekker warm vinden…

Als we onderzoekers mogen geloven hebben vrouwen het inderdaad vaker koud dan mannen: “Vrouwen hebben geen lagere kerntemperatuur, maar ze voelen de kou eerder” (hoezo gevoeligere wezens?). Voor wat uitgebreidere informatie hierover lees: http://www.nrcnext.nl/blog/2012/01/17/hebben-vrouwen-het-vaker-koud/. Gelukkig, vrouwen zijn: “…koud van buiten maar warm at heart, dus uiteindelijk komt het wel goed.”

In the end maakt het ook eigenlijk niet heel veel uit wat een man aan heeft, wanneer de jongeheer niet meer kan staan, is het ook in bed gedaan; of die nu een pyjama draagt of alleen een boxer…

Uit nieuwsgierigheid gooi ik een poll zoals hierboven er nog een keer in, dus oproep aan alle mannelijke lezers: vul hem please in, we zijn nieuwsgierig…

Namens de dames die met deze vraagstelling lagen te worstelen: esta noche, buenas noches y dulces suenos lezers (Voor de Spaanstalige leken nog even een vertaling: voor deze nacht, een goede nacht gewenst en droom fijn)!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. maria schreef:

  leuke blog en zo begrijpelijk hoe deze ontstaat/ ik zou wel nieuwsgierig zijn hoe het nu echt met de vrouwen zit. Ik vraag me af of er wel zoveel vrouwen een volledige pyama dragen / en misschien, waarschijnlijk, ook afhankelijk of je met partner dan wel alleen in je bedje ligt. Misschien nog een ‘vrouwelijke poll ‘ een keer???

 2. Marcel schreef:

  Hoewel ik het in beginsel bedenkelijk vindt om mijn nichtje mede te delen wat ik in bed draag, werk ik in het belang van het onderzoek toch graag mee.
  Zowel ik, alsook mijn lieve vriendin slapen zomer en winter volledig in ons nakie.
  Zelfs geen Uggs.
  Ik hoop ook deze gegevens een bijdrage leveren aan de poll.
  .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s