Voor 62% verslaafd aan Facebook..

Vandaag is weer eens een scriptie dag, maar natuurlijk heb ik TweetDeck en Facebook open staan en check ik zo nu en dan interessante/leuke nieuwtjes.. Nu kwam ik een testje tegen waarmee je kan kijken hoe verslaafd je bent aan Facebook..  de score: 62%.. Dit verbaast me niks, valt me nog mee eigenlijk. Hoewel ik bij een vraag niet eerlijk ben geweest, de laatste: of ik de score van de test ga publiceren. Je kon hier alleen ‘ja’ of ‘nee’ invullen, maar ik vond het een beetje afhankelijk van de score natuurlijk. Ik heb ‘nee’ ingevuld. Dus misschien zal de ‘echte’ score wel iets hoger uitvallen nog?

Over verslaafd aan Facebook gesproken. Ik las op Dutchcowboys een bericht over dat statusupdates en gluren naar anderen het meest populair zijn op Facebook: http://www.dutchcowboys.nl/facebook/22784. Het is natuurlijk ook wel zo, als je iemand hebt leren kennen, ga je diegene toch checken op Facebook (ik wel in ieder geval, mijn vriendinnen ook.. Of zou dat iets zijn wat alleen vrouwen doen?).

Facebook is natuurlijk niet voor niets een SOCIAAL netwerk. Het is dan toch ook logisch dat we daarom ‘gluren naar anderen’ en onze ‘vrienden’ op Facebook checken. Wat is iedereen toch aan het uitspoken? Als belangrijkste reden om Facebook te gebruiken wordt genoemd ‘contacten leggen en onderhouden’. Ook dit kan ik wel bevestigen, ik gebruik Facebook toch veel om via ‘grouppages’ te communiceren met vrienden, dingen af te spreken, foto’s uit te wisselen etc. Het is handig, want iedereen heeft internet thuis, dus het is goedkoper dan heen en weer bellen.

Over bellen gesproken, enige tijd geleden heb ik een blog gepost over mijn hoge telefoonrekening. Nou, deze is sindsdien niet meer hoog hoor. Simpelweg doordat bijna iedereen nu een smartphone heeft en we nu nog ‘gratis’ heen en weer kunnen appen, pingen, skypen etc. Dit wordt zeer binnenkort natuurlijk wel anders, als we KPN mogen geloven.. Dan wordt het misschien meer via laptop communiceren dan via mobiele telefoons?

Verslaafd aan Facebook voor 62% dus.. Toch valt het nog wel mee allemaal, zo’n erge junk als de Amerikanen die hun trouwerij stilleggen om hun status op Facebook te veranderen in ‘getrouwd’ zal ik denk ik nooit worden; zie het fragment:

Wil je testen hoe verslaafd jij bent aan Facebook? Kijk dan op: http://theoatmeal.com/quiz/facebook_addict

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s