Maakt de ‘P-tree’ het plassen voor vrouwen makkelijker?!

Het festivalseizoen is in volle gang, zomerfeesten overal, een feestdagje hier en daar.. We vieren de zomer volop met fijne muziek, lekker buiten, gezelligheid! Maar een ding is toch altijd erg irritant: het plassen.

Want we drinken natuurlijk bier (lekker & goedkoop), maar als we dan eenmaal beginnen met plassen, is het einde ver zoek. Er zijn altijd pisbakken te vinden (en te ruiken!) voor het mannelijke geslacht op elke hoek van de straat of bij elke tent op een festival. Waarom is het voor mannen nou altijd zo makkelijk om overal te plassen?!

Ooit heeft iemand wel een ‘vrouwelijke urinoir’ ontworpen, maar of dit nou zo handig is? Lijkt me niet..

Nu las ik laatst iets over de zogenaamde P-tree: http://aandeboom.nl/#1240676/P-Tree. Ideaal natuurlijk voor de mannen, nog weer een uitvinding wat hen het leven makkelijker maakt. Ook tegen het wildplassen handig en het ziet er ook nog eens hip uit.

Maar goed, zijn wij vrouwen nog niet mee geholpen, toch? Ik moet je eerlijk zeggen, ik zou niks hebben tegen een soort ‘plasweide’ voor vrouwen. Waar we gewoon gezellig met z’n allen kunnen plassen/kletsen. Vrouwen gaan toch altijd samen naar de wc, en als het druk is zelfs met z’n tweeën in één hokje (of lag dat aan de drank?).. Helaas zijn er veel vrouwen die het ‘broek naar beneden en hurken’ niet heel goed kunnen, zonder te ‘morsen’..

Nu heb ik de forums en websites er eens op nagelezen, en de zogenaamde ‘P-mate’ schijnt voor vrouwen het beste middel te zijn om staand te kunnen plassen: http://www.p-mate.nl/gebruiksaanwijzing/ Dit ziet er op zich handig uit, heb het zelf nog nooit uitgeprobeerd met zo’n soort ding, maar dat komt voornamelijk omdat ik mezelf niet tussen de mannen zie staan, mijn P-mate open te vouwen en mijn ding te doen. Dus dan snap ik het nut nog niet helemaal van een P-mate? Bedoel, moet dan nog wachten voor de lange rij bij de vrouwen wc’s.

Dan is de P-tree toch wel handig, omdat je dan een hele boom voor jezelf hebt, en niet tussen allemaal andere mannen staat.. Hmm, wie weet, ik ben benieuwd waar ik de P-tree nog aan zal treffen deze zomer. En toch lijkt zo’n plasweide me zo gek nog niet. Hoewel, als je moet, dan moet je.. Een paar jaar geleden was ik met twee vriendinnen in Frankrijk op vakantie. 14  Juli, de nationale feestdag in Frankrijk, waren we natuurlijk volop feest aan het vieren in Avignon. Op de terugweg met de auto stonden er enorme files, en dit begon al op de parkeerplaats in Avignon. Wij moesten toen alledrie zo nodig plassen, dat we met z’n drieen aan de rand van die parkeerplaats zijn gaan zitten (ja, wij kunnen wel hurken zonder te morsen!).

Tja, wat dat betreft maakt het dan ook niet uit of je nu tussen de mannen of vrouwen staat, staand of zittend, en public of privé; plassen moeten we toch. Maar het zou fijn zijn als het wat relaxter en sneller kan allemaal..

Een gat in de markt als je het mij vraagt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s