2014 a la YingYang

De laatste dagen van 2014 tikken in verbazend hoog tempo weg. Op Facebook regent het berichten met ‘Het was een geweldig jaar, bedankt dat jij er onderdeel van bent geweest’. Past perfect bij de tijd van het jaar: kerst, een tijd voor reflectie, tijd voor rust en samenzijn met familie en geliefden. Het deed me denken ook aan mijn eigen jaar: wat heb ik ook alweer meegemaakt? Best veel als je daar even bij stil staat. Tijd voor een terugblik van YingYang op 2014.

december

De jaarwisseling op 31 december 2013 begint rustig: mijn liefde is ziekjes en zelf ben ik ook niet goed te pas. Het jaar zal alleen maar beter worden.  

In april ben ik voor het eerst van baan gewisseld. Van Rotterdam naar Nijmegen. Van een groot internationaal bedrijf naar een kleine maar ambitieuze club. Zelfde vakgebied maar ook weer een wereld van verschil. Het was een goede keus: het heeft me nieuwe inzichten gebracht, nieuwe mensen en dichterbij de mensen waar ik al gek op was. Overeenkomst tussen de werkgevers is dat beide panden aan het water liggen en mij een blik bieden op iets waar ik echt van houd: scheepvaart en een opgaande ofwel ondergaande zon.

Diezelfde zon ging deze zomer ook op, op één van de vele festivals van dit jaar: van Concert at Sea tot Best Kept Secret Festival en Sziget in Boedapest. Gezelligheid kent geen tijd. 

Maar de zon ging ook wat letterlijker een paar keer onder. Regen, verdriet, wanneer er ook dit jaar weer mensen ineens overleden, wanneer mensen ineens ziek worden of even moe zijn van alle drukte in deze maatschappij. Het leven liet me diverse malen zien hoe kwetsbaar we zijn en hoe belangrijk het is jezelf te zijn en te genieten van momenten.

omdenken_slechtvsgoednieuws

Waarom daarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Toen de eerste herfstbladeren vielen, was het moeilijk afscheid nemen van Utrecht en mijn roomie. Het vooruitzicht van samenwonen, een basis hebben, voor de eerste keer in mijn leven alles op één plek, was erg goed. Van daaruit verder groeien en nog meer avonturen beleven. Heerlijk en ik geniet nog elke dag!

Cambodja

Dit genieten doe ik met mijn vriend niet alleen in huis, dit hebben we meteen ook in Verweggistan gedaan: Cambodja. Een land met een paradox: armoede en werkloosheid aan de ene kant, maar ook lieve en vrolijke mensen in een prachtige omgeving. Een vakantie van drie weken liet me ook inzien dat dit iets is wat ik vanaf nu ELK JAAR moet doen. De luxe kan ik me permitteren dus waarom niet? Vaker voor jezelf kiezen is iets wat mensen zoals ik kunnen leren.

nutella

Begin deze maand werd ik 26 jaar. ZES-EN-TWINTIG-JAAR! Ik ben ontzettend blij om ouder te worden. Wat het alleen dit jaar is, is dat ik me voor het eerst echt ouder voel worden. Feesten tot de zon op komt houd ik vol, maar moet ik wel een week lang bekopen. Ik erger me ook steeds vaker aan te drukke omgevingen. Alcohol, bij 4 glazen wijn is het een must om te stoppen, anders heeft dit sowieso consequenties voor de volgende dag. Ik las laatst dit stuk met 11 dingen die gebeuren als je de 25 gepasseerd bent, 80% is herkenbaar.

En nu, nu is het kerst en heb ik voor het eerst een echte grote kerstboom! De lampjes deden het vanaf dag 1 niet meer, maar in mijn ogen is de boom perfect en vanaf de megga luxe bank kijk ik uit naar een nieuw jaar.

Hallo2015

Als ik het jaar in een alinea moet samenvatten was het een jaar met als belangrijkste les dat een constante factor in mijn leven verandering is, vermoeiend, maar ook noodzaak (denk ik…). 2014 was een goede warming-up met vallen en opstaan, zowel privé als op werk, de combinatie hiertussen en daaromheen je sociale leven. Ik staat te popelen voor het avontuur van 2015: game time. Grote kans dat er tijdens het avontuur wat bergen en dalen voorbij komen, maar zolang je blijft genieten van de reis komt het wel goed!

Hoe was jouw jaar? Denk er de komende dagen eens over na en je zult zien hoeveel je bereikt hebt. Cheers alvast, op naar een nieuw jaar! Moge het je gezondheid, inspiratie en liefde bieden!

2015Don't Worry

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Marloes schreef:

    Een hele mooie reflectie en een mooi uitgangspunt voor aankomend jaar. Ennn ik herken me helaas ook in het overgrote deel van de punten als je 25 bent gepasseerd 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s