It’s impossible to keep up to speed… #socialmedia #politiek

Tussen de bedrijven door op mijn werk kwam ik van de week de volgende video tegen over #socialmedia. De video is ontwikkeld door een kunstenaar die zelf niks met social media heeft en is redelijk zwart-wit, maar er zit wel een kern van waarheid in. De kunstenaar zet in de beschrijving van het project dat het bizar is dat mensen in de auto tweets versturen, appjes, Facebook checken tijdens het werk, wanneer je dronken bent etc. Toch, wanneer je tegenwoordig van iemand hoort dat die niet op Facebook zit, denk je ook “Onder welke steen komt die vandaan gekropen?” Het grappige is dat de video wel vooral via social media gedeeld wordt. Check it out..

“When is too much, really too much?” Een reclame spot van Orange ‘Surf as fast as you think’ illustreert heel typerend de rol van de smartphone in deze maatschappij: jongen ontmoet meisje –> zoenen… maar ondertussen surft hij op zijn telefoon al naar social media om aan te geven dat hij verloofd is, stuurt hij een foto van haar naar zijn moeder, zijn beste vriend of die getuige wil zijn en koopt een ring; typisch!

Het stereotype beeld van een twintiger: appen in de auto, foto’s maken van onbekenden om ze vervolgens door te sturen en het eerste wat men’s ochtends doet is op de smartphone kijken… Je kunt nog geen koffie tent instappen of er is wel aangegeven dat je gebruik kunt maken van gratis WiFi.

Smartphones en social media zijn anno 2012 steeds normaler in de maatschappij en met de verkiezingen in aantocht vroeg ik mij af: wat vinden de politieke partijen hier eigenlijk van?

Een interessant en mijn inziens ook heel relevant artikel verscheen enkele weken geleden op 42bis; met een overzichtelijk infographic over wat de partijen denken over internet vrijheid en privacy: politiek en internet

De moeite waard even te lezen als je dit online vraagstuk belangrijk vindt en nog twijfelt over op welke partij te stemmen. Het gaat vooral over internetprivacy en de rol van de overheid m.b.t. internet.  Niet over social media an sich, terwijl de hele Tweede Kamer van ons land erg fanatiek is op Twitter. Als je bij wilt houden wat er allemaal getwitterd wordt door politici kijk dan op: http://politiekentwitter.nl/

Ben benieuwd of de rol van social media in deze maatschappij een keer op het verkiezingsprogramma komt, kwestie van tijd denk ik. Dus wie weet, over een jaar of twee, veel langer duurt het meestal niet in dit democratische land..

Impossible to keep up speed

Voor het laatst gezien om…
Dit snelle gewissel / het constant in beweging zijn geldt niet alleen voor de politiek (op Twitter), ook voor HET smartphone fenomeen: WhatsApp. Je ontvangt een bericht en zodra je deze gelezen hebt kan de zender dit ook zien. Voel je dan de druk om zsm wat terug te sturen? Ik wel, terwijl het simpelweg niet mogelijk is overal meteen een reactie op te geven (ervaar ik als fulltime werkende burger..) Toch: je stuurt iemand een bericht en als je kan zien dat het bericht gelezen is verwacht je toch een reactie. Als deze uitblijft voel je je alleen nog maar gehaaster i.p.v. blij dat je zo connected bent. Nu is er de optie om de functie “Voor het laatst gezien om…” uit te schakelen… Met als consequentie dat niemand meer kan zien wanneer je voor het laatst online bent geweest maar jij dit ook niet bij andere mensen kan!! Dat kan ook niet de bedoeling zijn lijkt mij dan weer.. Bedoel: als je date of crush niet meer reageert terwijl het bericht wel gelezen is, is de boodschap duidelijk! Connected zijn 24/7: de kunst is om connected te zijn, maar toch ook met real life, niet alleen met het internet. Nog even en bruiloften kunnen ook online plaats vinden; dat moeten we niet willen toch?

Uiteindelijk willen we toch allemaal hetzelfde?
Verwachtingen zijn in het algemeen al lastig, dus natuurlijk ook over ‘Whats App’ en de verkiezingen, maar uiteindelijk willen we toch allemaal hetzelfde: omgaan met elkaar zoals je zelf ook zou handelen en een stabiel kabinet (en wereldvrede en liefde etc., maar dat valt even buiten scope van deze blog..). Laten we daarom beginnen met 12 september allemaal te gaan stemmen; op naar wat meer stabiliteit in de regering van dit kikkerlandje.

Kijk voor meer heerlijke verkiezingsinhakers op: http://www.versereclame.nl/2012/08/30/alle-inhakers-op-de-verkiezingen-2012/

En tja, het nummer van Mark Rutte hoef ik niet, maar ben soms toch wel nieuwsgierig wanneer de beste man in deze tijden voor ’t laatst online te zien is op Whats App… evenals de boeren van BZV en Johnny Depp en nog meer personen: een nieuwsgierig karakter en een smartphone vormen een een lastig te combineren duo, but I’ll take the challenge! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s