In het kader van… bladblazers

Het is herfst, dat zou niemand ontgaan zijn. De mooi kleuren zijn er al wel af, wat overblijft zijn vooral veel blaadjes en dus zijn er weer zogenaamde ‘bladblazers’ in de weer. Gemeentemannen in oranje hesjes, die ik meer zie kletsen dan blazen. Het zou op zich prettig zijn als de blaadjes hier van de straten en fietspaden gehaald worden, maar nadat de beste mannen de hele ochtend bezig zijn geweest met ‘blazen’ (lees: roken, bellen, kletsen, hangen), liggen er nog steeds overal blaadjes in het park! Die waaien toch gewoon weer terug?!

 

Serieus, er zijn twee mannen die op de bladblazer LEUNEN, eentje is aan het bellen en die ander is aan het roken. Een foto is natuurlijk een moment opname, maar toch viel het mij vanochtend op dat deze bladblazers hun werk niet heel efficiënt doen. Waar halen ze dan voldoening uit? Moest ook meteen terugdenken aan de werkmentaliteit in Mexico. Waar de stratenmakers met z’n vijven om een 2 vierkante meter kapot stuk straat staan, om vervolgens om en om een stukkie te boren. Nee serieus, hoe halen deze mensen voldoening uit hun werk?

Er verschijnen genoeg onderzoeken over de zogenaamde Generatie Y en wat deze generatie wil. Een van de prioriteiten is toch wel passie vinden in je werk. Maar ook wel dromen van een groots en meeslepend leven! Ik moet er niet aan denken om na mijn afstuderen vijf dagen in de week werk te doen waarin ik geen passie vind, mijn ei niet in kwijt kan, te maken heb met collega’s die niet gemotiveerd zijn etc. Is dit teveel gevraagd vraag ik mij wel eens af? Ondernemerschap blijft aantrekkelijk klinken..

Het fijne van student-zijn (om dit maar even te benadrukken nu die deadline van die scriptie maar blijft verschuiven) is dat je liters vrije tijd hebt om inspirerende dingen te lezen, out of the box kan gaan, op een ochtend kan beslissen om een dag ergens heen te gaan (OV!), bier kan drinken tot in de vroege uurtjes en natuurlijk heerlijk kan dromen van een leven als Steve Jobs of een andere held, die zijn of haar dromen heeft waargemaakt en zijn of haar stempel op de wereld heeft gedrukt.

Maar, er zijn van die momenten dat ik ONTZETTEND rusteloos word van dit soort gedachten: passie vinden, mijn ‘dromen’ najagen, gelukkig zijn, carpe diem, plannen maken over werken/reizen & mijn scriptie afmaken.. hoe moet ik dit toch allemaal combineren en waarom duik ik ineens onder deadlines van scripties door? Even relativeren denk ik dan maar:

Nog een geruststelling, zoals mijn vriendinnetje M. net zei (met dezelfde rusteloosheid en scriptie-zorgen): “we kunnen altijd nog bladblaasvrouwtjes worden.”

En, zoals de Telegraaf vanochtend alweer een ‘ontzettend plausibel’ onderzoek meldde: ‘Seks en kerstmis maken het gelukkigst’, dus waarom ons zorgen maken over een baan of reis die ons gelukkig maakt?  http://www.telegraaf.nl/vrouw/psyche_relatie/10880525/__Seks_en_kerstmis_maken_het_gelukkigst__.html?cid=short

Een ander onderzoek noemt een rijtje met 50 dingen die ons het meest gelukkig schijnen te maken: http://nl.odemagazine.com/exchange/134080/50_dingen_waar_een_mens_het_meest_gelukkig_van_wordt. Ik moet je bekennen, het vinden van 10 euro in een oude spijkerbroek staat toch niet op mijn persoonlijke nummer 1.

Conclusie van het relaas: ‘gelukkig zijn’ is voor iedereen anders. Zoals ik niet zou kunnen leven als bladblazer, kunnen zij waarschijnlijk niet leven als student die zelfstandig een scriptie moet maken.. en deze verschillen zijn maar goed ook, hoe cliché het ook klinkt, maar anders zou het toch mooi saai worden allemaal.. Just go with the flow:) 

En he, weet je waar ik nu wel zin in heb?.. #justlittlethings

 

Beetje jammer dat stapels papier naast mijn laptop liggen die schreeuwen om online gezet te worden, om nu eindelijk eens afgemaakt te worden: de scriptie. Ik hoor ze gelukkig wel, dat is een goed teken, mijn motivatie is terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s