What the app?

Apps.. ze zijn er in alle soorten en maten, maar vandaag zag ik toch wel een heel bijzondere app: een app voor echtscheidingen: http://www.frankwatching.com/archive/2011/09/26/echtscheidings-app-eerste-app-voor-mensen-die-gaan-scheiden/.

Wanneer mensen gaan scheiden en je hebt een Iphone of Android besturingsysteem kun je meteen checken of je je huis kunt houden en hoeveel alimentatie je gaat betalen. Als het dus niet lekker gaat in je relatie is het een kwestie van de app downloaden, checken of je erg duur uit bent als je gaat scheiden en misschien beslissen het toch nog even te proberen?! In het artikel staat ook het volgende ‘feit’: ‘In september was een duidelijke toename te zien van het gebruik, met name omdat september de echtscheidingsmaand bij uitstek is.’ September is blijkbaar de echtscheidingsmaand bij uitstek? Heeft dit te maken met het feit dat dan de vakanties net afgelopen zijn, men na de vakantie toch genoeg heeft van elkaar? Of met het zicht op de ‘herfstdip’? Ik dacht dat de meeste relaties toch in het voorjaar op de klippen liepen..

Anyhow, het kan nog gekker met de apps, in Frankrijk is een app ontwikkeld waarmee ouders kunnen testen of hun zoon homo is: http://www.joop.nl/media/detail/artikel/app_oproer_in_frankrijk/. Vragen als: ‘Houdt uw zoon van voetbal? Leest hij de sportbijlage wel? Houdt hij van musicals?’ worden gesteld en aan het einde komt een conclusie of het kind misschien op mannen valt of niet. Als dit zo blijkt te zijn, dienen de ouders dit te accepteren. Mocht blijken dat de zoon ‘gewoon’ heteroseksueel is dan staat er: “U hoeft zich nergens zorgen om te maken, uw zoon is geen homo. U maakt dus een goede kans om grootmoeder te worden, met alle vreugde die daar bij hoort.”

Er is gelukkig veel kritiek op deze app en hij zal hoogstwaarschijnlijk wel uit de lucht gehaald worden. Maar ik hoop toch niet dat app-makers door gaan slaan en nu voor de meest idiote dingen apps gaan ontwikkelen. Toegegeven, sommige apps zijn natuurlijk erg handig: het weer, vertragingen in het openbaar vervoer, apps die bijhouden hoeveel km je rent etc etc… Hi speelt met haar nieuwste reclame ‘vrienden staan nooit uit’ weer leuk in op de app What’s app:

Mijn vader zei na het zien van die reclame: “dat hadden jij en je vriendinnen wel kunnen zijn.” En daar heeft hij toch zeker een punt, als je geen what’s appje of ping terug krijgt terwijl iemand toch online is en het berichtje wel gelezen heeft, ga je je op een bepaald moment toch zorgen maken. Niet alleen via What’s app sta je constant in verbinding met je vrienden, ook Facebook en Twitter dragen hier hun steentje aan bij natuurlijk.

Super interessant hoe al dit data verkeer zoveel invloed heeft op ons leven. Het volgende filmpje kwam ik tegen, over een relatie tussen twee mensen waarbij duidelijk wordt hoeveel data mensen eigenlijk achterlaten en de vraag is of we ons hier wel zo bewust van zijn?  Leuk om even te bekijken:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s