Wie is de goudvis en wie de sluierstaartvis?

Joehoe people!

Al enkele maanden wil ik een blog oprichten. Ik ben een communicatie student, op dit moment aan het afstuderen en dol op schrijven, muziek / festivals, social media en reizen. Klein probleem: er zijn al ZOVEEL blogs!! Waar moet ik beginnen en waar moet ik over schrijven? Waar wil ik over schrijven en waar hebben mensen behoefte aan? Persoonlijk heb ik veel interesse in cultuur, in reizen, in filosofie, genieten, het leven, muziek, mensen etc. Maar dit zijn natuurlijk nogal brede onderwerpen. Daarnaast heb ik net als ieder ander mens veel twijfels, sta ik voor beslissingen die soms lastig zijn en soms ook niet. Zal ik hier dan over schrijven was laatst een gedachte. Maar ja, zitten mensen te wachten op mijn dubio’s over studeren, reizen, mannen, werken, levensvragen..?

Op het moment zit ik thuis achter mijn laptop een blog op te richten. Om maar even te refereren naar een van mijn helden, Paulo Coelho: “When in doubt, do it.” Heb besloten dus toch maar gewoon te beginnen, zonder nog echt een goede focus te hebben, maar ik ben ervan overtuigd dat deze focus binnenkort nog wel komt. Want, zoals mij laatst een keer duidelijk werd, komen goede ideeen met de tijd:

Filmpje gekeken? Er is dus nog hoop dat er een geniaal idee komt voor deze blog, of voor mijn eigen succesvolle bedrijf, of voor wat voor idee dan ook. Tot die tijd, zal ik hier minimaal 1 keer per week bloggen over geniale ideeen, mijn ervaringen in dit leven, communicatie en social media, gave muziek en andere dingen die mij interesseren. Hopelijk kan ik jullie er mee informeren en mee amuseren en doe je zelf weer inspiratie op.

Laat ik ten slotte nog kort iets anders over mijzelf vertellen, maar vooral ook over de titel van deze blog. Komt ‘ie dan, kort stukje historie:

Als oorspronkelijk ‘dorps’ meisje ben ik ooit (bijna 4 jaar geleden) verhuisd naar Enschede om daar te gaan studeren (Toegepaste Communicatiewetenschappen). Na een geweldige tijd daar was helaas de tijd aangebroken om te gaan afstuderen. Tadaa, daar het moment om dan toch eens een kijkje te gaan nemen in het westen des lands: Haarlem & Amsterdam.

Nu woon ik ongeveer een maand samen met een vriendinnetje in Haarlem, studeer ik af in Amsterdam en bezoek ik zo nu en dan Enschede natuurlijk ook nog. Een druk bestaan dus, maar daar houd ik wel van. Laatst zat ik in mijn casa met mijn vriendin en in een van onze vele melige buien ging het gesprek over goudvissen en sluierstaartvissen. Een goudvis slaat op iets heel goeds, iets wat je ‘echt’ gelukkig maakt.. een sluierstaartvis is iets wat komt en gaat, wat niet blijft. Een goudvis is uiteraard blijvend. In de context van ons gesprek ging het over mannen, maar ik bedacht mij later dat deze leuke uitspraak ook wel van toepassing kan zijn op andere onderwerpen. Welke baan is de goudvis, welke auto, welk paar schoenen?

Bij deze dus een kleine toelichting op de titel van deze blog. Hopelijk vinden jullie hem aantrekkelijk, inspirerend of wat dan ook, ik hoor het graag 🙂
Hieronder een fijn hippie-nummer ter afsluiting, lekker meefluiten en enjoy your day!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Michelle schreef:

    Ahhh lieverd! Heel erg leuk joh!
    Zeker doen haha, en die filosofie van de goudvis en sluierstaartvis gaan we er gewoon in houden!

    Heel veel liefs en knuffels uit Voorhout!

  2. Anne-Fleur Wijlens schreef:

    Go Inge! Erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s