Zwartebes (#fail) vs Appel: “follow your heart and keep looking, don’t settle for less”

Er is al een dikke 36 uur een Blackberry storing en ik begin nu toch wel ontwenningsverschijnselen te vertonen. Op Twitter verschijnen honderden berichtjes over de #bbstoring. Een soort van ramp: de ‘Berry-gebruikers’ hebben nu al twee dagen geen toegang tot het internet, kunnen geen mail checken, niet pingen, niet appen en geen gebruik maken social media diensten.

Nu kan het natuurlijk gebeuren dat er iets mis gaat vanuit het RIM. Storingen kunnen voorkomen, fouten zijn menselijk. Maar wat ik wel een heel kwalijke zaak vind is dat er verder geen nieuws is vanuit RIM/Blackberry over hoe lang dit gaat duren, wat er precies aan de hand is: 0,0 informatie naar klanten en providers. Schandalig voor een bedrijf dat toch juist een expert zou moeten zijn in communicatie?

Het is te hopen dat RIM morgen met een oplossing komt en vooral, dat de blackberries weer gaan werken. Maar toch, voor mij persoonlijk (en ik mag mezelf toch wel een ‘blackberry fan’ noemen) heeft dit echt afgedaan aan het imago en mijn loyaliteit aan dit merk. Het liefst zou ik meteen overstappen op een Iphone, het is dat er nog geen geldboom in mijn achtertuin groeit. Ik ben heel benieuwd hoe het RIM team dit gaat oplossen en of er toch nog meer informatie komt over de oorzaken en vooral ook een soort van ‘goedmaker’ voor de klanten. Vanuit communicatie perspectief is het interessant om in de gaten te houden hoe ze dit gaan oplossen en welke invloed dit gaat hebben op de reputatie van Blackberry.

Het filmpje van vorig jaar is ineens weer relevant ‘my blackberry is not working’:

Doordat alle blackberry gebruikers nu uit de lucht zijn wordt het ook weer pijnlijk duidelijk hoe afhankelijk we zijn geworden van onze telefoon en het internet hierop. De telefoon werkt natuurlijk nog wel gewoon, het enige wat niet meewerkt is het World Wide Web. Hoe kan het dat we daar zo afhankelijk van zijn en dat er de afgelopen 36uur aan de lopende band negatieve twitterberichten verschijnen? Hoewel het mij ook opvalt dat niet alle twitterberichten negatief zijn, er zijn ook mensen die twitteren “ik vind het eigenlijk wel even fijn om niet gestalkt te worden”. Schrikbarend, want is het dan zo moeilijk om je telefoon even weg te leggen? Op stil te zetten als je niet gestoord wilt worden? Om voor een avond die telefoon UIT te zetten?

Als ik voor mezelf spreek; ik vind het maar niks dat de services eruit liggen. Even snel een vriendin pingen of mijn nieuwe broek echt leuk staat bijvoorbeeld is er niet bij, de groepswhat’sappjes komen niet door en ik moet mijn mails ineens weer op mijn laptop gaan checken. Maar ik besef me wel dat ik niet de persoon ben die blij is dat ik even niet gestalkt word, want mijn telefoon een avondje wegleggen gaat prima (zoals een vriendin van mij en ik gisteravond ondervonden: lekker op de bank, wijntje erbij, tv aan en chillen). Hoewel, heel eerlijk: het is uitermate frusterend om ’s avonds niet even nog mail te checken, Facebook/Twitter of bijvoorbeeld even snel wat op Google te zoeken wanneer je iets wilt weten.

Conclusie: wat zijn we toch weer ontzettend afhankelijk van onze telefoons. Het zijn net onze laptops en printers geworden: ze moeten werken, want anders zorgt dit voor veel frustraties. Helaas is mijn vertrouwen in de ‘Berry’ inmiddels ver gedaald.. Overstappen op een Iphone dus, lijkt me heerlijk. Kan ik ‘eindelijk’ mee gaan doen aan het hippe Wordfeud.

En omdat ik het dan nu toch over de ‘appel’ heb, wil ik graag afsluiten met de speech van Steve Jobs. Een speech die de meesten allang zullen kennen, maar die ons toch weer bewust maakt van hoe belangrijk het is:

to follow your heart and keep looking, don’t settle for less

Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma – which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. cynthia schreef:

    Haha goed verhaal! Ben er echt helemaal flauw van.. van mij mag het snel weer opgelost zijn!!

  2. A-F schreef:

    In het begin van het verhaal moest ik bijna huilen ‘oh oh wat is toch een ramp’, maar aan het eind moest ik wel weer lachen om je relativering. Goed verhaal en leuke speech!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s